השתלות שיניים

השתלות שיניים הן מושג ידוע ומוכר בימינו, אולם לפני כ-30 שנה כאשר רק הגיעו לישראל, הן היוו פריצת דרך ששינתה לחלוטין את פני עולם רפואת השיניים. כיום כמעט כל אחד יכול לעבור אצלנו השתלות וליהנות מהתוצאה: שיניים חדשות, יפות וחזקות בעלות מראה טבעי.

All on 4-6

השתלת שיניים בשיטת "All on 4"  טכניקה המאפשרת טיפול באמצעות ארבעה עד שישה שתלים וביצוע שיקום מוברג קבוע על גבי השתלים. https://www.youtube.com/watch?v=yZbDuu5wi8U העמסה מיידית השתלה

מידע נוסף »

השתלות ממוחשבות

רפואת השיניים נמצאת בהתפתחות מתמדת וכוללת טכניקות חדשות רבות ומרשימות. אולם הטכניקה החדשנית ביותר היא ללא ספק השתלות ממוחשבות המאפשרת תכנון ממוחשב של כל שלבי

מידע נוסף »

מהו השתל

השתל הדנטלי הוא תחליף מלאכותי לשורש השן הטבעית. הוא עשוי מבורג טיטניום ומשמש כבסיס עליו מתחבר החלק השיקומי הכולל ברוב המקרים מבנה, כתר או גשר, או לחילופין חיבור לתותבת. השתל מהווה פיתרון לשיקום קבוע של שיניים חסרות, כך שהשיניים החדשות מרגישות, מתפקדות ונראות בדיוק כמו שיניים טבעיות.

מתי מומלצת השתלה

כמעט כל אדם, בכל גיל, יכול ליהנות מיתרונות ההשתלה. שתל דנטלי מתאים במקרים בהם רוצים להשלים שן חסרה מבלי לפגוע בשיניים הבריאות הסמוכות, במקרים בהם רוצים להרכיב גשר חרסינה חזק ויציב במקום שיניים תותבת או במקרים בהם רוצים לייצב תותבת רופפת.

קיימים מעט מצבים רפואיים המקטינים את סיכוי הצלחת הטיפול כמו סכרת לא מאוזנת, אוסטיאופורוזיס או עישון. במקרים אלו, ימליץ הרופא כבר בשלב האבחון להתייעץ עם רופא המשפחה.

שלבי הטיפול

הטיפול מתבצע בדרך כלל בשני שלבים: ההשתלה ושלב החשיפה. תקופת ההמתנה בין השלבים הינה בין שלושה לששה חודשים, פרק הזמן בו השתל נקלט בעצם (אוסואינטגרציה). לאחר ההשתלה יש להקפיד על מנוחה, אכילת מזונות רכים ולא חמים ונטילת תרופות שנרשמו ומשככי כאבים אם יש צורך בהם.

בניגוד למה שנהוג לחשוב, תופעות הלוואי אחרי השתלה אינן קשות וחולפות בדרך כלל אחרי שלושה ימים עד שבוע. תופעות הלוואי כוללות מעט נפיחות וכאב ושינוי צבע בעור עקב שטף דם מקומי

כדאי להשתיל שיניים

מפני שההשתלה מחזירה את יכולת הלעיסה ואת תפקוד הפה
בשביל שיפור מראה השיניים והערכה עצמית גבוהה יותר

הצלחת הטיפול

השתלת שיניים היא אמנם פתרון חדש יחסית, אולם כיום היא אחת מדרכי הטיפול הנפוצות והמצליחות בתחום. שיעורי ההצלחה הגבוהים והתוצאות המצוינות, מאפשרים למטופלים ליהנות מבריאות טובה ומאיכות חיים גבוהה. עם זאת, חשוב לדעת כי איכות הטיפול וסיכויי ההצלחה הגבוהים (קרוב ל-96%) מותנים במידה רבה במיומנות ובידע המקצועי של הרופא המטפל. במקרה והשתל נדחה, ניתן לנתח שוב עם סיכוי מצוין לקליטה מחודשת של השתל.

עישון, סכרת, מחלות כרוניות ואוסטיאופורוזיס הנם גורמי סיכון לכישלון השתלים.

כדאי לזכור! הצלחת הטיפול מתחילה באבחון נכון ובבחירת שיטת הטיפול המתאימה, עוברת דרך ביצוע קפדני ומדויק של ההשתלה, ומסתיימת בעבודת מעבדה מקצועית ואיכותית.